Castells de Catalunya (2ª part)

Continuem presentant-vos castells curiosos de Catalunya. En un primer lliurament ja us presentem els castells de Santa Florentina, d’en Plaja, de Perafita, de Requesens i el dels Fonts a Terrassa. Si us el perdísteis la primera part entreu en l’article punxant AQUÍ. Encara ens queda un tercer lliurament així que seguiu-nos en les xarxes socials per a estar al dia de les rutes i llocs que us proposem.

Com solem fer us anirem indicant on podeu pernoctar amb la vostra autocaravana o furgoneta camper en cada lloc.

No teniu autocaravana per a gaudir al màxim de les nostres rutes? Nosaltres us lloguem una. Contacteu amb el nostre equip per Whatsapp: 636.95.88.84.

Castells de Catalunya

Castell de Can Feu (Sabadell)

En aquest cas el Castell de Ca Feu, situat a Sabadell, és una masia adaptada i redissenyada per a tenir l’aparença d’un castell.

El seu amo, l’empresari i membre de la noblesa Josep Nicolau d’Olzina va ordenar la seva construcció partint d’una masia de la qual es coneix la seva existència des del segle XV, quan la família Feu la va adquirir i la va reformar.

D’Olzina encàrrec al conegut arquitecte August Font, autor de per exemple la façana de la Catedral de Barcelona. L’obra va ser llarga, començant en 1816 i acabant a principis del segle XX, però sense finalitzar del tot l’edifici. A més del castell els voltants comptaven amb uns espectaculars jardins, segons recorden alguns del lloc encara avui.

L’origen d’aquest castell té dues versions diferents. Una diu que D’Olzina, al no tenir famñilia ni descendència, va voler fer un últim homenatge al seu cognom amb aquest castell. Una altra versió explica que és fruit d’una aposta de D’Olzina amb els seus cosins, Ignasi de Puig i el marquès de Montsolís que van apostar a veure qui cap al castell més imponent.

S’organitzen visites exteriors el primer diumenge de cada mes (de 10h a 14h). Hi ha un projecte en marxa per a recuperar els jardins en 2020.

On pernoctar:

La Torre del Riu (Alp)

Aquest castell també és un encàrrec de Josep Nicolau d’Olzina, encara que en aquest cas sí que es va acabar l’obra.

Es tracta d’un castell senyorial francès, seguint al moda neomedieval del segle XIX, que recorda a alguns castells europeus.

De nou, D’Olzina va triar un arquitecte de renom per al seu encàrrec: Calixt Freixa Pla, autor del Santuari de Núria o de la Torre del Remei de Bolvir.

La seva capella s’obre cada 8 de setembre per a celebrar missa.

On pernoctar:

  • Àrea de Vall de Ribes (Ribes de Freser) +info
  • Àrea de La Seu d’Urgell +info

Castell Jalpí (Arenys de Munt)

L’indià August Borràs va manar reformar la masia Ca Jalpi a la fi del segle XIX perquè tingués l’aspecte d’un castell. Els indians eren persones que, havent emigrat a Amèrica i havent fet fortuna, tornaven a la seva terra natal. La costa del Maresme està plena de palauets propietat d’indians del lloc.

A més del castell també destaca el llac, la muralla i el bosc que l’envolten, símbols dels pocs problemes econòmics dels seus propietaris.

Actualment és de titularitat privada i es pot llogar per a esdeveniments encara que us animem a visitar els seus voltants.

On pernoctar:

  • Àrea Camper Barcelona Beach (Cabrera de Mar) +info
  • Àrea de Pineda de Mar +info

Castell de Vila-seca

Stitched Panorama

Originalment aquest edifici era conegut com la casa de Solscina, documentada des de 1437 i construdio pels cristians després de la reconquesta de la zona. Va passar a ser propietat del cònsol d’Holanda en el segle XVII, venuda per l’arquebisbe de Tarragona, i més tard, en 1899 va ser adquirida per Isidre de Sicart i Torrens.

Va ser aquest últim qui va transformar l’edifici en un castell amb aires de palau neogòtic. Això sí, van respectar la Torre dels Olzina, que formava part de la casa original.

L’ajuntament de Vila-seca el va adquirir i va rehabilitar en 2005 convertint-lo en un espai públic dedicat a usos administratius i culturals. Si ho visitareu no us perdeu la seva col·lecció d’art contemporani català, una de les més importants.

On pernoctar:

  • Parking de Ruidoms (Reus) +info

Castell de Sant Marçal (Cerdanyola del Vallés)

Aquest castell sí que té història. La primera referència al lloc és en el segle XI quan allí hi havia una església dedicada al sant, propietat del Monestir de Sant Cugat. En 1135 va vendre la propietat a la família Montcada que al seu torn la va vendre a Raimon de Plegamans en 1225.

L’hereu Guillem de Montcada va desobeir al seu pare venent la propietat que el pare habia promès ja a l’arquebisbat de Tarragona. Això va provocar un conflicte d’interessos per la propietat que va estar en disputa fins a 1542, quan la va adquirir definitivament la família Plegamans-Marimon.

Més tard, en 1690, Feliu de Marimon i de Tord va ser nomenat Marquis de Cerdanyola pels serveis prestats per la família a la corona.

El castell va passar per diferents mans i va ser la família Arròspiede la que va encarregar a Gaietà Buïgas, autor del famós monument de Colón de Barcelona, el seu recobriment amb aspecte de castell.

Actualment pertany a la família Trénor i utilitza per a esdeveniments privats i noces.

On pernoctar:

Esperem que les històries d’aquests castells us hagin captivat tant com a nosaltres fent aquest article i que us animeu a visitar-los i conèixer més sobre ells. Fins a la propera ruta!

Selecció feta per www.descobrir.cat. Informació per l’article extreta de Wikipedia, AreasAC i de les pàginess enllaçades al text.

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found