Pobles de Catalunya que has de visitar: Cadaqués

Hi ha dos Catalunyes, la metropolitana i la rural. Ambdues molt diferents i totes amb encant, però si sou dels que us agrada la tranquil·litat, la natura i la història, la Catalunya rural us agradarà més.

En aquesta sèrie d’articles, que vam iniciar la setmana passada amb el poble d’Espinelves (veure article AQUÍ), us presentarem pobles de la Catalunya rural, de costa, d’interior o de muntanya, que, per les seves característiques, heu d’apuntar-los en majúscules en la vostra llibreta de futurs destins, als quals dedicar una ruta o un cap de setmana amb la vostra autocaravana.

Segur que ens deixem molts però aquests són, al nostre parer, alguns dels més recomanables.

Avui ens anem a la costa, a un dels pobles més emblemàtics de la Costa Brava: Cadaqués.

Cadaqués

Considerat per alguns el poble més bonic de Catalunya, el petit poble de Cadaqués ha sabut mantenir-se al marge de la massificació turística, de grans hotels i grans edificis d’apartaments, que predomina en la Costa Brava. Cadaqués continua mantenint l’encant mariner d’un poble pescador, a pesar que per les seves característiques úniques, són molts els que ho visiten, principalment durant l’estiu.
Potser la seva localització ha afavorit que no es massifiqui, ja que continua sent un lloc de difícil accés. La carretera per la qual s’accedeix, de 15 quilòmetres i amb una trentena de corbes, ens mostra corba a corba les meravelloses vistes del poble, agotzonat entre les roques i la vegetació baixa del *Cap de Creus, com una preciosa taca blanca emmarcada en la mar.

 

Us aconsellem matinar o dormir en algun lloc pròxim per a poder assaborir les primeres hores del matí, passejant pels seus carrers tranquils i en silenci, amb aroma a mar. Acostar-se al port per a veure als pescadors descarregar les seves captures i desdejunar amb unes bones vistes del Mediterrani.

Una vegada amb la panxa contenta, i carregats d’energia, després del desdejuni, us recomanem dirigir-vos cap a l’església parroquial de Santa María, del segle XVI.

El rastell, un paviment atípic

Durant el breu camí cap a l’església, ja que Cadaqués és un poble petit, recorrereu el seu centre i el barri antic, de carrers empinats, plenes de flors (principalment buguenvíl·lees) i amb portes acolorides. Destaquen també els seus carrers per ser moltes empedrades, amb un tècnica anomenada rastell. Aquesta tècnica, bastant peculiar, consisteix a pavimentar amb lloses de pedra clavades verticalment, de manera transversal al carrer o en forma d’espiga. Aquest tipus de paviment té dues funcions: facilitar l’evacuació de l’aigua de la pluja, mentre que permet un alt grau d’adherència, facilitant caminar per elles malgrat el seu desnivell.

 

En arribar a l’església podreu veure unes magnífiques vistes de tota la badia de Cadaqués, des de la punta de Cala Nans fins a Es Cucurucuc, un illot en forma de punta que tanca la badia en el nord. A més podreu un petit conjunt d’illots en la zona central de la badia, Es Furallons, tots els vaixells ancorats en les seves aigües i gran part de la població de Cadaqués. Si us animeu podeu arribar al far de Cala Nans a peu en una ruta d’uns set quilòmetres.

Platges i cales de Cadaqués

Encara sent un poble petit, Cadaqués disposa d’una àmplia varietat de platges: de sorra, de pedra, grans, petites,… en definitiva, segur que trobes la platja adequada a les teves preferències. Destaquem tres:

La Platja Gran: la principal i més gran del municipi, situada en el centre. És la més concorreguda i disposa de tots els serveis.

Platja Es Sortell: una mica apartada, en la Punta de Sa Conca, a un quilòmetre del nucli urbà i per tant menys concorreguda. És de pedres i està envoltada d’un preciós entorn natural. Disposa d’un mirador, al qual s’accedeix per un pont antic, des d’on veure la badia des del sud.

Platja Es Llaner: també a un quilòmetre del centre, aquesta platja de tot just 150 metres és molt coneguda per Dalí, que va passar molts estius en una casa situada allí al costat de la seva dona Gal·la. Allí també va ser visitat per Federico Garcia Lorca en diverses ocasions, qui va quedar meravellat amb el lloc. És molt concorreguda i compta amb fàcil accés i tots els serveis, bars, dutxes i aparcament pròxim, alguna cosa que no abunda a Cadaqués.

Aquestes serien les platges principals, però tant a Cadaqués com en tot el Cap de Creus trobareu infinitat de platges i cales més apartades i menys concorregudes. Això sí, les aigües cristal·lines estan assegurades en totes.

Ruta fins el Cap de Creus

Per als quals busquin fer algun recorregut a peu per a veure els voltants, us animem a recórrer els quilòmetres que separen a Cadaqués del *Cap de Creus, des de l’aparcament del Mirador seguint diverses senderes. Podeu anar parant en les diferents cales que trobareu (cala Jugadora o cala Guillola, entre altres), contemplar la naturalesa del Parc Natural entre vent, vinyes, oliveres i roques. Si arribeu al Far del Cap de Creus estareu en el punt més oriental, més a l’est, de la Península Ibèrica. També és un bon lloc per a gaudir de peix fresc a la brasa en el petit restaurant que allí trobareu.

Dalí i Portlligat

No es pot visitar Cadaqués sense seguir el rastre de Salvador Dalí, que va viure, es va inspirar i va pintar durant grans períodes el genial pintor en la pròxima població de Portlligat. Podeu visitar a la tarda, després de la caminada cap al far, la seva casa convertida ara en museu, que ha preservat tot tal com ho va deixar quan va deixar de viure allí, després de la mort de la seva dona, Gal·la. El seu interior, surrealista com el seu propietari, no us deixarà indiferents. Dalí la va adquirir en 1930, quan només era una cabanya de pescadors, i durant 40 anys va anar construint i decorant diferents construccions més. Això crea una estructura laberíntica, amb diferents habitacions plenes d’objectes i records del pintor.

On aparcar i on pernoctar amb autocaravana a Cadaqués?

El poble de Cadaqués, per les seves característiques, limita molt l’estacionament d’autocaravanes. De fet en arribar al poble un cartell ens dóna la benvinguda i ens recorda que hi ha multes de 150 euros si estaciones en una zona no habilitada per a autocaravanes.

En el Cap de Creus només podreu aparcar l’autocaravana si és temporada baixa (de gener a març i d’octubre a desembre).

Podreu pernoctar en el pàrquing gratuït que es troba davant del càmping, sempre que aquest estigui tancat (obre del 7 d’abril fins a final de setembre)

Trobareu també un pàrquing de pagament de la cadena *Saba amb una quota diària d’uns 25-30€.

Si voleu arribar en autocaravana fins al far i aparcar allí (pernoctar està prohibit) heu de contactar amb la policia local prèviament perquè us autoritzin.

Finalment l’opció més recomanable per a pernoctar és l’àrea de pagament de Portlligat, a 15 minuts a peu de Cadaqués.

Fins aquí el nostre resum de l’imprescindible poble de Cadaqués. Esperem que hàgim despertat la vostra curiositat i descobriu aquesta zona en alguna de les vostres futures sortides.

Estigueu atents a les nostres xarxes socials per a descobrir nous pobles que no us podeu perdre a Catalunya.

No teniu autocaravana però voleu viure l’experiència? Nosaltres us lloguem una! A L’Alba disposem d’una àmplia flota d’autocaravanes de lloguer, en constant renovació i completament revisades després de cada lloguer. Disposareu de tots els serveis amb els últims models del sector i gaudireu d’uns dies perfectes en família o amb amics. Fent CLIC AQUÍ trobareu tota la informació sobre el nostre servei de lloguer. També podeu contactar amb nosaltres per Whatsapp: 636.95.88.84 (fent clic en el número de telèfon des del teu mòbil per iniciar una conversa amb nosaltres).

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found